Middagssalat med skjørost

Foto: Torunn Stebergløkken BrånåDenne oppskriften er utviklet av Julie Ilona Balas fra Chikus Catering og oppskrift og tekst er hentet fra Dinner ETE Supper Club sitt event i kapellet til Majorstua kirke. Middagssalaten er utrolig enkel å tilberede og den smaker veldig mye og veldig godt. Salaten serveres kald, så her kan man gjøre klart mye på forhånd.

4 porsjoner:
litt frissésalat
1 rød ekebergsalat
600 g varmrøkt laks
1 beger 300 gr Skjørost fra Røros
2 dl puylinser
3 sjalottløk
1 pakke grønne bønner
1 pakke grønnkål
1 granateple

Til dressingen:
1 dl olivenolje
1 ss dijonsennep
1 ts honning
1/2 sitron
Litt salt og pepper

Start med å bløtlegge puylinsene i lunket vann med litt salt gjerne over natten. Skyll linsene godt og ha iskaldt vann over. Kok opp og skru ned varmen når det koker. Ta tiden fra de første boblene. Ca 15-20 minutter tar det. I mens renser du grønnkål og deler den i mindre biter. Kna den godt sammen med litt olivenolje, sitronsaft, salt og pepper før du damper den i 2 minutter. Del bønnene i to og damp dem også i to minutter. La ingrediensene avkjøle seg. Finhakk sjalottløken og bland det inn i linsene med bønnene, grønnkålen og skjørosten. Dander middagssalaten din med salatbladene i bunn, linsesalaten oppå, så varmrøkt laks flaket fra hverandre og granateplekjerner på toppen.

Serveres med en enkel sennepsvinaigrette laget av å vispe sammen olivenolje, dijonsennep, honning, sitron, salt og pepper til det tykner. Hvis du skal lage dressingen til mange kan det lønne seg å blande den sammen med en stavmikser i steden for med visp for hånd.

På dette eventet ble det også servert tjukkmjølkspannacotta og mye annet godt som du kan se og lese mer om her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s