Rabarbrais

Vi høstet vår bittelille avling av jordbærrabarbra her om dagen, og brukte da Fru Timians oppskrift på rabarbrais med noen justeringer og serverte dette med en enkel jordbær- og rabarbrasuppe og sjokoladecrumbles. Sett av tid til dette, det tar tid å lage is, så dette er ikke noe du setter i gang med 1 time før servering ;). /g

4 gode porsjoner:
250 g rabarbra

30 g demerarasukker (rårørsukker)
4 eggeplommer
100 g sukker
1 vaniljestang
3 dl Fløte fra Rørosmeieriet
3 dl Helmjølk

Jordbærrabarbra er mindre syrlig enn vanlig rabarbra, og vi gikk derfor ned på sukkermengden i oppskriften til Fru Timian. Den er kjempefin i desserter pga den røde fargen. Vi synes også at det er godt at det stinger litt syrlig fra rabarbraen, spesielt når den er i en søt is, da trengs ikke så mye sukker.

Rabarbraen var mør og fin, så vi delte dem opp i små biter. Hvis rabarbraen din ikke er så mør, så ville jeg i grunnen brukt den til noe annet, som eks. suppe eller syltetøy.

Vi lagde ellers isen helt etter oppskriften til Fru Timian. Det er viktig å ta ut isen før servering, så du får rørt den opp til en myk konsistens. Den blir veldig hard når den har stått i frysen over natta, iom at det er lite luft i den.

Suppe:
1 beger jordbær (500 gr) i biter

500 gr rabarbra i biter
200 gr sukker
Den brukte vaniljestangen fra oppskriften over

Suppen er etter oppskrift fra min mor, bare at vi har tilsatt jordbær. Her er det viktig å smake seg frem med hensyn til sukkermengde. Vi hadde relativt lite syrlig rabarbra og ganske søte jordbær, og da trengs det ikke så mye sukker. For en mindre intens smak, så tilsetter du litt vann. Vi kokte rabarbraen med sukkeret og den brukte vaniljestangen på medium varme i 20 minutter før vi tilsatte jordbær og kokte videre til alt var mørt. Rabarbrasuppe er enkelt og godt!

Serveringstips: Vi smuldret litt sjokoladekjeks over isen før servering. Mmmmm…… Dagen etter spiste vi isen som var igjen «au naturel» – kjempegodt!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s