Energibar

 

Energibar med skjørost

Nydelige, hjemmelagde energibarer som gjør seg godt i matpakka. Den perfekte hyggelige overraskelsen i hverdagen :).

Oppskriften er basert på resepten Sjokoladebar med skjørost utviklet av Kjersti Nilsen og Aurora Olsen som var masterstudenter ved NMBU våren 2016. Jeg har tilpasset den til hjemmekjøkken og gjort den litt sunnere så den kan passe i matpakka.

Barene er på ca 50 g, men i skolematpakka er det nok med en halv bar, synes jeg. Én bar på 50 gram gir 168 kcal, 11 g fett, 7 g karbohydrater og hele 6 g protein. En halv bar blir da 84 kcal, 5,5 g fett, 3,5 g karbohydrater og 3 g protein.

Sunne tips: Det går nok an å eksperimentere med mindre smør, men med disse mengdene så holder bunnen seg godt sammen. I fyllet kan du med hell erstatte sukkeret med søtningsstoff som gir mer sødme per gram, eks. agavesirup, stevia eller sukrin. Kanskje jeg lager en slik versjon selv og poster om litt :). /gunhild

20 barer á ca 50 gram
Bunn:
75 g rå cashewnøtter
75 g + 35 g store havregryn
20 g flytende honning
75 g smeltet Røros Smør Mild

Fyll:
1,25 + 0,75 dl Fløte
320 g Skjørost
2 ts vaniljesukker
4 ts gelatin
75 g sukker

Trekk:
60 g mørk sjokolade 70%
2 ts kokosfett

Kjør rå cashewnøtter og 75 g store havregryn i en blender. Bland i honning, smeltet smør og de resterende 35 g havregryn. Kle 2 brødformer med bakepapir og klem bunnen utover. Sett kaldt.

Del energibarer med en skarp kniv.Varm 1,25 dl av fløten i en liten kjele, rør ut gelatinen i fløten. Tilsett halve skjørosten og kjør det med stavmikser til en jevn masse. Tilsett resten av skjørosten og kjør med stavmikser. Dette er den vanskelige delen for massen kan være litt tykk og vanskelig å kjøre. Varm den i så fall mer opp og kjør den litt mer med stavmikseren etter hvert som den blir litt tynnere i konsistensen. Pisk den resterende fløten (0,75 dl) sammen med sukker og vaniljesukker til krem i en liten bolle. Bland alt forsiktig sammen og fordel det utover bunnen. Sett kaldt i minimum 4 timer.

Del opp på tvers med en skarp kniv. Hver form blir til 10 barer.

Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad til en ganske tynn blanding. Dypp barene nedi. Her har jeg pyntet med litt hakket cashewnøtter. Sett kaldt, gjerne i frysen :).

Disse er fine å oppbevare i frysen. Ta de ut på morgenen og legg de i matpakke så tiner de til lunsjtid :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s