Tradisjonsrik og velsmakende jul

Nå nærmer vi oss jul. På Røros betyr det at blåtimen senker seg over det snøkledte landskapet i 3-4-tida. Trærne er dekket av hvit frost. Snart er det julemarked i de fargerike sentrumsgatene. Juleforberedelsene kan være en fin anledning til å bruke litt ekstra tid med de du er glad i – kanskje rundt en bakstebolle eller over et godt måltid?

Her er våre topp 3 favorittoppskrifter for advent og jul – for ventetida og høytida.

1. Tjukkmjølkspannacotta – smakfull, tradisjonsrik og lett å lage.Foto: Geir Foden
Tjukkmjølkspannacotta er den perfekte desserten! Utrolig god, her er du garantert smilefjest rundt bordet. Den kan dessuten lages med ditt favoritt-tilbehør, samtidig som det er en dessert med solide tradisjoner samtidig  som den har fått  en moderne vri og et spennende navn. NRK lagde denne versjonen i Kvelden før kvelden i fjor.

2. Myke fløtekarameller

 

 

I disse smågodt-debatt-tider, så slår vi et slag for syndig godt hjemmelaget godteri som slår smågodthyllas fargerike figurer ned i støvlene.

 

3. Rakfisk med mye godt tilbehør

I Røros-traktene er det lange tradisjoner for raking av fisk, og rakfisk hører adventstida til. Helst skal den være laget på villfisk, og smake mer rak enn salt. Godt smør og god rømme er viktig tilbehør, av flere. Uansett, rakfisk er skikkelig desembermat og perfekt gjestemat.

 

 

4. Smultringer

 

Smultringer er en tradisjonsrik bakst og vekker minner om barndommens jul.  Meieribestyrer Tronds oppskrift på smultringer gir nydelige, myke smultringer med sprø overflate.

 

 

Flere juleoppskrifter finner du her.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s